MASAKAN : Grilled Spring Chicken
Wednesday, December 19, 2012 @ 1:18 PM | 0 Comment [s]
Assalamualaikum.
1. 1/2 ekor ayam
2. 1/2 liter sos perang
3. 2 batang serai
4. 3 keping cendawan shitake *dihiris*
5. 1 biji bawang
6. 1 ulas bawang putih
7. 1 sudu teh serbuk kunyit
8. Sedikit garam dan perasa
9. 1 sudu teh madu
1. Perap ayam dengan serai, bawang, bawang putih yang telah dikisar selama beberapa jam.
2. Panggang ayam sehingga keperangan dan masukkan kedalam ketuhar bersuhu 170 darjah celsius selama lima minit.
3. Panaskan sos perang, masukkan cendawan dan kemudian biarkan ia mereneh. Tuangkan atas ayam.
4. Hidangkan dengan sayuran.
Labels: MASAKAN =) |
|