Resepi & Petua
PETUA : Ikan Rebus Tahan Lama
Friday, November 9, 2012 @ 3:25 PM | 0 Comment [s]

 
 
 
Ramai diantara kita yang suka makanan yang tidak bergoreng seperti ikan rebus. Namun, tidak ramai yang tahu cara supaya ikan yang direbus tahan lama. Untuk mendapatkan ikan rebus yang lebih pejal, enak dan tahan lama, cubalah petua ini. Rebus ikan yang sudah dibersihkan dengan air asam jawa, cuka dan garam. Kemudian, ketepikan. Bila sejuk, simpankan didalam peti ais. Cara ini dapat elakkan ikan rebus anda mudah hancur malah rasanya nanti lebih enak. Selamat Mencuba.
 
 

Labels:



TerimaKasih kerana membaca entry ini :)


Older Post | Newer Post

Assalamualaikum. Thanks coming into my blog. Leave your footstep at my tagboard. Blog ini masih didalam pengubahsuaian :)



DiaryCreditResepi MasakanPetua